Suomen Moottoriurheilumuseo - Kokoelmia

Etusivu

Suorituspaikat

Lajit

Kuljettajat ja kartanlukijat

Tallit

Moottoriurheilun historiaa

Mestarit

Kokoelmia

Videoarkisto

Linkit

MOOTTORIURHEILUN KOKOELMIA


Suomen Urheilumuseo

Olympiastadionilla sijaitseva Suomen Urheilumuseo, jonka yhteydessä myös urheiluarkisto ja -kirjasto sijaitsevat, on valtakunnallinen erikoismuseo, jonka kokoelmissa on lähes 30 000 esinettä ja yli 200 000 valokuvaa. Moottoriurheiluun liittyvää esineistöä on reilut 300, joukossa mm. Mika Häkkisen ajohaalari vuodelta 1997 ja legendaarisiin Eläintarhanajoihin liittyvää esineistöä. Museosta löytyy myös kattavat kokoelmat moottoriurheiluaiheisia valokuvia.


Suomen Urheiluarkisto

Urheiluarkiston kokoelmat sisältävät AKK:n, Suomen Autourheiluliiton, Suomen Moottoriliiton, Suomen Automobiiliklubin sekä Suomen Moottiveneliiton arkistot. Arkistossa säilytetään myös paikallisten moottorikerhojen ja -seurojen aineistoa.


Suomen Urheilukirjasto

Urheilukirjaston kokoelmista löytyy niin kotimaista kuin ulkomaista, moottoriurheilua käsittelevää kirjallisuutta ja lehtiä.


Mobilian eKokoelmat

Mobilia on auto- ja tiealan valtakunnallinen erikoismuseo. Sen eKokoelmat sisältävät tietoja Mobilian säilyttämistä kuva-, esine-, kirja- ja dokumenttiaineistosta. Palvelun kautta voi tutustua myös Mobilian hoidossa oleviin Tiehallinnon aineistoihin.